Introductie formulieren

Formulieren op een webpagina kunnen worden gebruikt om de bezoeker van een site de mogelijkheid te bieden gegevens te laten invoeren en te verzenden. Bijvoorbeeld tijdens een registratie, zo kan men gegevens verzamelen zoals naam, email adres, telefoonnummer enz. Er zijn verschillende elementen in het formulier beschikbaar, zoals keuzelijsten, keuzerondjes, aankruisvakjes, tekstvelden, tekstvakken enz.


Hieronder volgen enkele toepassingen van HTML-formulieren:

Een zoekformulier

Elke zoekmachine op internet maakt gebruik van een HTML formulier waarin bezoekers zoektermen kunnen invullen. De ingevulde zoektermen worden gebruikt door een programma om te zoeken in een database. We gebruiken hier als voorbeeld de bekende zoekmachine Google, als je in het formulier één of meer zoektermen opgeeft, krijg je van de zoekmachine een HTML-document terug gestuurd naar je browser.


Een contactformulier

Op de meeste moderne websites kom je vaak een contactformulier tegen, door dit formulier in te vullen kan je bijvoorbeeld opmerkingen plaatsen of een vraag stellen aan de beheerder(s) van de website. Daartoe worden enkele gegevens van je gevraagd, zoals je naam, e-mail adres en niet te vergeten je bericht dat je kan plaatsen.

ContactAd blocker gedetecteerd!
  Ons website heeft gedetecteerd dat u een Ad blocker gebruikt. Codecenter.nl is gratis, wij blijven overeind door het weergeven van advertenties en u kunt ons daarbij helpen. Het wordt aanbevolen om uw Ad blocker uit te schakelen zodat u verder gebruik kunt maken van codecenter.nl, alvast bedankt.