CSS Commentaar

Commentaar toevoegen in je CSS bestand is een geweldige manier om kleine berichten te plaatsen voor jezelf. Het is gemakkelijk voor jezelf als je je CSS code van je website voorziet door commentaar. Je kunt op deze manier bij het bouwen of bij het wijzigen van je CSS code makkelijk iets terug vinden, dit is heel handig als je code bijzonder lang begint te worden. Zo kan je telkens aangeven waar de betreffende code op van toepasing is.

VoorbeeldVoorbeeld:
/* Paragraaf of alinea is rood */
p {
  color: red;
}


Commentaartekst

Een CSS opmerking of commentaar wordt in het <style> element geplaatst en begint met /* en eindigt met een */ Commentaar of opmerkingen worden door browsers genegeerd, ze worden niet weergeven in de browser.

/* Zo ziet een commentaarregel in CSS eruit */

Code verbergen

Je kunt commentaar gebruiken om een deel van je CSS code tijdelijk te verwijderen door dat deel tussen /* en */ te plaatsen. Zo wordt de stukje CSS code overgeslagen door de browser.

/* Deze code wordt tijdelijk niet weergegeven
 P { 
   color: red;
   }
*/  

/* Deze code wordt weergegeven */
P { 
  color: red;
}

HTML en CSS commentaar

In de HTML tutorial heb je geleerd dat je commentaar aan je HTML document kunt toevoegen door de volgende tags <!-- en --> te gebruiken. In het volgende voorbeeld gebruiken we een combinatie van HTML en CSS opmerkingen door deze in het document te plaatsen.

VoorbeeldVoorbeeld:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
/* Kleur rood voor paragraaftekst */
p {
  color: red; 
}
</style>
</head>
<body>

<h2>CSS Voorbeeld</h2>

<!-- Paragraaftekst is rood -->
<p>Hallo allemaal!</p>
<p>Deze alinea is opgemaakt met CSS.</p>
<p>HTML en CSS commentaar worden niet weergegeven in de browser.</p>

</body>
</html>

Tip CSS commentaar of opmerkingen worden niet weergegeven in de browser, maar ze kunnen je helpen bij het documenteren van de broncode.


Ad blocker gedetecteerd!
  Ons website heeft gedetecteerd dat u een Ad blocker gebruikt. Codecenter.nl is gratis, wij blijven overeind door het weergeven van advertenties en u kunt ons daarbij helpen. Het wordt aanbevolen om uw Ad blocker uit te schakelen zodat u verder gebruik kunt maken van codecenter.nl, alvast bedankt.