CSS Object-position

De CSS object-position eigenschap wordt gebruikt om aan te geven hoe een <img> of <video> binnen de container moet worden geplaatst.

De afbeelding

In dit voorbeeld gebruiken we de onderstaande afbeelding deze hebben we geplaatst met een breedte van 400 pixels en een hoogte van 200 pixels:

Strand


Daarna hebben we de afbeelding opgemaakt met de eigenschap object-fit: cover; omdat deze waarde de afbeelding schaalt om de container te bedekken met behoud van de beeldverhouding.

Strand

VoorbeeldVoorbeeld:
img {
 width: 200px;
 height: 200px;
 object-fit: cover;
}

De object-position eigenschap

Laten we zeggen dat het deel van de afbeelding dat wordt getoond, niet is gepositioneerd zoals we willen. Om de afbeelding te positioneren, gebruiken we de object-position eigenschap.

In het volgende voorbeeld gaan we de object-position eigenschap gebruiken om de afbeelding te positioneren zodat het witte gebouw links zichtbaar is:

Strand

VoorbeeldVoorbeeld:
img {
 width: 200px;
 height: 300px;
 object-fit: cover;
 object-position: 1% 100%;
}

Hier gaan we de object-position eigenschap gebruiken om de afbeelding zo te positioneren dat we de zee kunnen zien.

Strand

VoorbeeldVoorbeeld:
img {
 width: 200px;
 height: 300px;
 object-fit: cover;
 object-position: 100% 100%;
}


Ad blocker gedetecteerd!
  Ons website heeft gedetecteerd dat u een Ad blocker gebruikt. Codecenter.nl is gratis, wij blijven overeind door het weergeven van advertenties en u kunt ons daarbij helpen. Het wordt aanbevolen om uw Ad blocker uit te schakelen zodat u verder gebruik kunt maken van codecenter.nl, alvast bedankt.